WatchApp: Imke

SKaGeN

tickets
wo 14/04/2021 - zo 02/05/2021

IMKE. is een WatchApp
Even fascinerend als LIVE televisie,
Even verleidelijk als binnenkijken bij de buren,
Even verslavend als bingewatchen. 

De achtjarige dochter van de familie Vercauteren, Imke, maakt een familiechatgroep aan waar niemand op zit te wachten. Vader Alexander verliet onlangs het gezin om met zijn minnares Marloes op Malta te gaan wonen. De eigenzinnige moeder Gerda trachtte daarna het gezin samen te houden, maar de twee oudste kinderen vluchtten al snel het huis uit. De jongste telg Imke probeert nu iedereen opnieuw rond de virtuele tafel te krijgen. Maar dan gaat het pas écht fout.

Na het succes van Emmi & Leo en Emmi & Leo LIVE presenteert SKaGeN haar derde WatchApp-voorstelling: IMKE. Peter De Graef, auteur van legendarische theaterstukken als Henry, Zoals de dingen gaan en Stanley, smeet zich enthousiast op dit nieuwe format en leverde het scenario voor IMKE. Mathijs F Scheepers regisseert een schare topacteurs en verlegt met zijn derde digitale avontuur opnieuw de grenzen van het virtuele podium.

Het enige wat je nodig hebt om deze familiethriller in real time te volgen, is een smartphone met de app ‘SKGN’ (gratis te downloaden via Google Play Store of Apple App Store). Na betaling van je ticket, ontvang je een bevestigingsmail met verdere info. Vanaf dan tel je in de app mee af naar het moment waarop de voorstelling begint. Daarna volg je twee en halve week lang de familie Vercauteren, die het heft in eigen handen neemt om een verdwenen familielid terug te vinden. Een race tegen de klok in een wereld vol desinformatie, onfrisse praktijken en bedrog.

Duur Gedurende twee en een halve week volg je deze spannende familiethriller in de SKGN-app
Extra

concept en regie: Mathijs F Scheepers / tekst: Peter De Graef / met: Filip Peeters, Barbara Sarafian, Lynn Van Royen, Bjarne Devolder, Renée van Cauwenbergh, Jennifer Heylen, Yves Degryse, Clara van den Broek, Korneel Hamers, Valentijn Dhaenens / kostuum: Barbara Delaere, Charlotte Willems, Evi Kelepouris / DOP en camera: Pieter Van Campe / tweede camera: Magali Daems / geluid: Timothy Nieuwenhuysen / ontwikkeling app: The Omnipresent World of Wizkids | OWOW agency / met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, De Studio

Napraten over WatchApp: Imke? Dat kan via de SKGN-app in de populaire Virtuele Foyer!

www.skagen.be
Persrecensies