Scriptease

Arne Sierens

tickets
zo 18/04/2021, 14U00
Digitaal

Ben jij ook benieuwd naar de wilde wonderen die achter de oppervlakte van een theatertekst schuilgaan?

Met Scriptease ont(k)leden we bekende en minder bekende, klassieke en minder klassieke pareltjes, met zorg geselecteerd uit onze Theaterbib.

Arne Sierens mag als eerste gast de spits afbijten. Arne is een Vlaamse theatermaker en auteur. Hij groeide op in de Gentse volkswijk Brugse Poort en richtte samen met Johan Heldenbergh het theatergezelschap Compagnie Cecilia op.

Arne was actief, zowel als acteur als regisseur, bij NTG, Arena en Arca, Blauwe Maandag Compagnie en het Nieuwpoorttheater.  Naast zijn werk voor theater heeft Sierens ook een sterke band met film. Zo werkt hij vaak met Felix Van Groeningen en was hij co-scenarist voor zijn films 'Dagen zonder lief' (2007) en 'Belgica' (2015).

Zijn theaterteksten sleepten al verschillende prijzen in de wacht, waaronder de Taalunietoneelschrijfprijs en de Louis Paul Boonprijs. Niet toevallig behoort hij dan ook tot één van de meest gespeelde auteurs in het Vlaamse amateurcircuit.

Na de reservatie van je virtuele zitje, ontvang je een bevestigingsmail. Een week voor de activiteit ontvang je een zoom-link waarmee je de dag zelf kan deelnemen.

We splitsen Scriptease op in 2 delen.

We beginnen plenair waar we ons laten inspireren door Arne Sierens en gastacteurs Tanya Vandezande en Lien Thys die live aan de slag gaan in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas.

In het tweede uur splitsen we ons in kleinere groepen. Onder begeleiding van OPENDOEK-medewerkers lezen, onderzoeken en discussiëren we de voorgestelde theaterteksten. Uiteraard komt Arne Sierens af en toe even langs om te antwoorden op al je vragen.

Prijzen
Standaardtarief : € 0
Duur 2u30
Extra

ONT(K)LEED THEATERTEKSTEN SAMEN MET THEATERAUTEURS

Wees welkom aan onze virtuele maar gezellige tafel, waar achtereenvolgens Arne Sierens (18/4), Tom Lanoye (30/5) en Suzanne Grootenhuis (20/6) de ont(k)leders van dienst zijn.

Deze serie past nog in de activiteiten van het Landjuweelfestival 2020.

bekijk ook

Tom Lanoye

Scriptease

zo 30/05/2021, 14U00
Digitaal
theater literair

Suzanne Grotenhuis

Scriptease

zo 20/06/2021, 14U00
Digitaal
theater literair