De bastaard

Het Zuidelijk Toneel

do 21/10/2021, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.”

Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat en Michelle Samba reconstrueert hij de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om zichzelf beter te begrijpen.


De voorstelling is meer dan Rashif zijn reisverslag. Het zou ook het verhaal van Ahmet, Michelle of jou kunnen zijn. Want misschien wist je het nog niet, maar uiteindelijk zijn we allemaal bastaard. De voorstelling vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd. Ahmet is wereldbekend als fotograaf en documentairemaker, hij was fotograaf des Vaderlands. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Michelle, poëtische ziel, veelgevraagd drummer en muzikaal multitalent. Zij zorgt voor live muziek. Met film, slam poetry, muziek, proza en vertelling geven zij inzicht hoe de blik van anderen ons denken beïnvloedt, en leidt tot een constant dubbel bewustzijn. De Bastaard is ritmisch, scherp van taal, indringend, oprecht en laat je niet onberoerd achter.

Lees hier het programmablad van 'De bastaard'.

Prijzen
Bruno's Duo's : € 8.5
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
-26 : € 14
Vriendenpas : € 14
Kansentarief : € 3.4
Duur 1u30
Extra

tekst en spel: Rashif El Kaoui / video en spel: Ahmet Polat / muziek: Michelle Samba / artistiek advies: Piet Menu / eindregie: Lucas De Man / kostuum: Jolanda van de Ven / met dank aan Bonnesuits

Inleiding om 19u30

www.hzt.nl
Persrecensies
bekijk ook

tg STAN

A Separation

di 07/12/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater

MartHa!tentatief/Jaouad Alloul

De meisje

di 18/01/2022, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Jr.cE.sA.r/KVS/NNT

Dear Winnie,

za 05/02/2022, 20U00
Stadsschouwburg
theater muziek