Jonathan

Bruno Vanden Broecke/Valentijn Dhaenens/KVS

tickets
di 16/11/2021, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Jonathan is een palliatieve zorgrobot, die door een Artificial Intelligence-team versneld in roulatie werd gebracht wanneer covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen zonder angst voor besmetting.

In Jonathan ben je getuige van botsingen tussen liefde en vergiffenis, vernieling en vernieuwing. Maar er vindt ook iets magisch plaats: het overlijden van Claudine – moeder, behorende tot de soort homo sapiens en getroffen door corona – luidt de geboorte in van Jonathan, haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens stonden twintig jaar geleden mee aan het doopvont van theatergezelschap SKaGeN. Nu staan ze voor het eerst met twee op scène in een bizar poëtische creatie vol verwondering en twijfel over wat het betekent om mens te zijn en om te moeten gaan met verrassingen en tegenslag.

Prijzen
Standaardtarief : € 18
+65 : € 17
-26 : € 15
Vriendenpas : € 15
Kansentarief : € 3.6
Extra

tekst en spel: Valentijn Dhaenens, Bruno Vanden Broecke / stem van Claudine: Gilda De Bal / kostuum: Heidi Ehrhart / vertaling: Anne Vanderschueren, Trevor Perri / boventiteling: Inge Floré / met dank aan Jonathan Berte, Lut Boets, Michael De Cock, Peter De Graef, Hazel Dhaenens, Janne Desmet, Jan Eelen, Het Geluidshuis, Evie Lefebvre, Sanne Nuyens, Raven Ruëll, Lieven Scheire, Bas Vanden Broecke, Paul Van Hove, Bart Voet

Inleiding om 19u30

www.kvs.be
Persrecensies
bekijk ook

Johan Terryn

Het uur blauw

do 28/10/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Compagnie Cecilia

Geen kersentuin

di 14/12/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Jr.cE.sA.r/KVS/NNT

Dear Winnie,

za 05/02/2022, 20U00
Stadsschouwburg
theater muziek