A Separation

tg STAN

di 07/12/2021, 20U00
Stadsschouwburg

Een koppel bij de rechtbank. Zij wil het land uit om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt opgestart, maar wat wil het kind eigenlijk?

Vijf spelers geven gestalte aan de personages uit de veelvuldig bekroonde Iraanse film A Separation. Stuk voor stuk zijn het antihelden, vechtend voor een betere toekomst. A Separation is een universeel verhaal over schuld en onschuld, over échte mensen die strijden voor hun rechten en hun gelijk, over fouten maken en over vergeven. En over kind, vrouw of man zijn binnen een systeem van onderdrukking en censuur.

Scarlet Tummers plaatst A Separation in de leefwereld van de spelers. Waar botsen de verhaallijnen uit de film met hun eigen hier en nu? Waar dringen politieke en religieuze verschillen binnen tussen hen en wat er gespeeld wordt?

Extra

standaardtarief: € 18
+65: € 17
-26: € 15
vriendenpas: € 15

 

van en met: Evgenia Brendes, Gustav Koenings, Manizja Kouhestani, Mokhallad Rasem, Scarlet Tummers / concept en tekstbewerking: Scarlet Tummers / artistiek advies: Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver, Frank Vercruyssen / scenografie en lichtontwerp: Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver / kostuums: Fauve Ryckebusch / coproductie: d e t h e a t e r m a k e r

Inleiding om 19u30

www.stan.be
Persrecensies
bekijk ook

Jr.cE.sA.r/KVS/NNT

Dear Winnie,

za 05/02/2022, 20U00
Stadsschouwburg
theater muziek

Compagnie Cecilia

Een Lola

vr 11/03/2022, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Thomas Janssens

De reuzendoder van Ernest Hemingway

di 22/03/2022, 20U00
Stadsschouwburg
theater