Contre-jour

Not Standing/Alexander Vantournhout

tickets
za 26/02/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Vijf vrouwelijke performers wandelen, lopen, huppelen en verplaatsen zich als een kat op handen en voeten door een zandvlakte. Ze creëren verschillende ‘in-drukken’, die ze steeds opnieuw uitwissen om plaats te maken voor nieuwe tekens, een nieuwe choreografie. Maar ook om te kunnen verdwijnen, want het achterlaten van sporen kan gevaarlijk zijn wanneer je bijvoorbeeld illegaal iemands eigendom betreedt of ongemerkt een landsgrens wil passeren.

In Contre-jour laten de bewegingen indrukken achter in de mulle ondergrond én in het geheugen van de kijker. Als in een film trekken vijf lichamen voorbij doorheen het desolate landschap. De individuen helpen elkaar als groep door collectieve bewegingen, maar evengoed door ruimte te geven aan solo’s en duetten in dans en live zang. Troost en weerstand weerklinken doorheen het afwisselende spel van samen en alleen.

Contre-jour is de eerste creatie van Alexander Vantournhout waarin hij volledig kiest voor de rol van choreograaf.

Prijzen
Standaardtarief : € 20
+65 : € 19
-26 : € 17
Vriendenpas : € 17
Kansentarief : € 4
Extra

concept en choreografie: Alexander Vantournhout / choreografisch assistent: Emmi Väisänen / van en met: Kim Amankwaa, Philomène Authelet, Tina Breiova, Noémi Devaux, Aymara Parola / dramaturgie: Sébastien Hendrickx, Rudi Laermans / dansrepetitor: Maria Ferreira Silva, Anneleen Keppens, Esse Vanderbruggen / stemcoach en muzikale dramaturgie: Fabienne Seveillac / lichtontwerp: Harry Cole / kostuums: Sofie Durnez / videograaf: Stanislav Dobak / met dank aan Euridike De Beul, Tom de With / technische productie: Rinus Samyn, Bram Vandeghinste / coproductie: Voo?uit, Cirque-Théâtre Elbeuf, Le CENTQUATRE, Theater op de Markt, Theater Freiburg, Charleroi Danse, Lithuanian Dance Information Center, Peeping Tom / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, de Vlaamse Overheid

Inleiding om 19u30

www.notstanding.com
bekijk ook

Koen De Preter

Tender Men

wo 30/03/2022, 20U00
Stadsschouwburg
dans

Voetvolk/Lisbeth Gruwez/Claire Chevallier

Piano Works Debussy

vr 06/05/2022, 20U00
Stadsschouwburg
dans