Poëzie op zondagmorgen

Bernke Klein Zandvoort – J.V. Neylen

zo 03/10/2021, 10U30
De Foyer

Bernke Klein Zandvoort (Amersfoort, 1987) beweegt tussen beeldende kunst en literatuur. Ze schrijft gedichten en essays, weeft tekst met beeld tot video essays, stelt programma's en boeken samen, verzamelt poëzie voor De Revisor, is soms curator. De bewegingen hebben alles met elkaar te maken. Uitzicht is een afstand die zich omkeert, haar debuutbundel uit 2013, bekroond met de debuutprijs Het Liegend Konijn, toont een dichteres met een weergaloze beelden- en klankrijkdom, poëzie waarin de werkelijkheid getoond en met een verrassend woordenarsenaal gekanteld wordt tot een nieuwe realiteit. Ook in Veldwerk (2020) kijkt ze naar de wereld en onderzoekt ze hoe onze blik onszelf, onze omgeving en relaties vormgeeft.

J.V. Neylen (Antwerpen, 1989) is schrijver en dichter. Gedichten van haar verschenen onder andere in De Revisor, Het Liegend Konijn, Deus ex Machina en Hollands Maandblad. In 2017 werd haar een VOCATIO-beurs voor jong talent toegekend. Haar poëziedebuut En niet bij machte verscheen in 2020 bij uitgeverij Atlas Contact. De bundel won de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2021 en kroonde haar tot de kersverse laureaat van de vijfde Poëziedebuutprijs 2021.
Haar romandebuut zal in het najaar van 2022 verschijnen bij dezelfde uitgeverij.

Extra

Gratis toegang

Opgelet: Ten gevolge van Covid-19-maatregelen kunnen het programma en de vrije toegang onderhevig zijn aan wijzigingen. Volg de laatste info hieromtrent steeds op deze pagina.